5 Aralık 2012 Çarşamba

Surpriz Kurabiye

Dışı kapkara - kahverengi, içi ise şekilde gördüğünüz gibi... Tam bir sürpriz.
Aynı tarif farklı bloglarda arap kurabiye adı ile de geçiyor. Benim ona verdiğim isim sürpriz kurabiye ...
Aslında içi dışı değil sadece , içeriği de sürpriz bu kurabiyenin. Ana malzemelerinden biri haşlanmış yumurtanın sarısı çünkü!
İlk denememde, tam da bu sebeple şüphe ve merakla yanaşmıştım bu tarife. Ancak iyi ki denemekten vazgeçmemişim, şu an spesiyallerim arasında ilk sıralarda :)

(Fotograflar, ışık ve belki de kameram yüzünden pek iyi değil ama aynı kurabiyeyi bir dahaki yapışımda daha iyi fotoğraflarını çekip yeniden yayınlamayı düşünüyorum.)

Tarifi ;
3 haşlanmış yumurtanın sarısı
1 paket oda sıcaklığında tereyağ (250 gr)
1 paket vanilya
aldığı kadar un

Uzeri için;
yarım su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı nesquik
yarım su bardağı kakao

Haşlanmış yumurta sarılarını elinizle iyice ufalayın.
Tereyağını ekleyip elinizle krema kıvamına gelinceye kadar yumuşatın.
vanilya ve azar azar un ekleyip yumuşakça, elinize küçük bir miktar aldığınızda dağılmadan yuvarlanabilecek kıvamdayken un eklemeyi bırakın.

Cevizden daha küçük toplar yaparak yağlı kagıt serilmiş tepsiye dizin, 160 derecede 15 dk pişirin.

Kurabiyeleri fırına atar atmaz dış kaplaması olacak harcı hazırlamaya koyulun.
Pudra şekeri, nesquick ve kakaoyu genişçe bir kapta harmanlayın.
Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz bu harcın içine nazikçe aktarıp, kabı hafifçe sallayarak kurabiyelerin her tarafının bu harca bulanmasını sağlayın.
Harçla kaplanmış kurabiyeleri servis tabağına alabilirsiniz.

Afiyet olsun ...



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder